Keramiek

Iedere vrijdag brengt een boemeltje me naar Gouda, naar een plechtstatige bakstenen school. Daar kneed ik mijn eigen wereld. Van klei. Met een pottenbakkersschijf, handvormtechnieken en scheikundige experimenten. Officieel heet het: deeltijdopleiding Keramische Technieken aan de SBB Gouda. Ik ben er in 2008 begonnen en heb les van Lucky Lambo en Mieke de Groot. En soms gastlessen van Lucia Fransen, Noëlle Lamers en Rita Spaan. Voordat ik naar de SBB ging zat ik op cursus bij Anita Rovers, gezellig in haar mooie atelier in park Oog en Al.

Als keramiste wil ik later gebruiksgoed maken dat een blijvende waarde heeft. Door de massaproductie krijgen mensen een overdosis aan producten opgedrongen die allemaal de nieuwste hypes volgen. En dat leidt tot overconsumptie en verspilling van materiaal. Ik wil mooi en stevig werk leren maken, dat generaties lang meegaat.

Foto's

Binnenkort komen hier betere foto's van recenter werk.


Links

Hieronder vind je links naar een aantal interessante websites die met keramiek te maken hebben. Heb je zelf ook een website en wil je links uitwisselen, stuur me dan even een mailtje en ik zet je erbij!

Mijn docentes:
SBB Gouda // Mieke de Groot // Rita Spaan // Anita Rovers

Inspiratie:
Brigitte Reuter // Dörte Ahrenkiel // From Mud to Music

Klasgenootjes:
Annemarie Rietveld // Marijke Maas // Ineke Streefland

Andere (oud-)SBB-studenten:
José van den Tweel // Hanneke Engel // Barbara de Zeeuw // Saskia Vergunst