Nieuwe website!

site.png

Voor alle zekerheid en de feedreaders: ik heb een nieuwe website! *yay* Deze oude blijft online als archief, om getuigenissen in te bewaren en herinneringen uit op te halen. Maar voor updates moet je hier zijn! ;)

Digital archives become ordering principles for our memory and relations to others and the world.

Filed under: websites | 1 Comment | #

Komt allen :-)

Vanavond worden in de Geertekerk in Utrecht de volgende Bachcantates uitgevoerd: ‘Barmherziges Herze der ewigen Liebe‘ (BWV 185, solocantate) en ‘Ach Herr, mich armen Sünder‘ (BWV 135). Solisten zijn: Clara Lammers Lisnet (sopraan), Annelies Lamm (alt), Leon van Liere (tenor), Janko Fraanje (bas). Koor en orkest staan deze keer onder leiding van Gerrit Maas. Brecht Molenaar verzorgt de inleiding. De dienst begint om 19.30 uur, toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Komt allen! ♥

P.S.
Eerst horen, dan geloven? Een opname van vorige keer dat ik meedeed (toen zingend) zit verstopt in dit vlogje.

Filed under: agenda, muziek | 1 Comment | #

Videodagboeken van Januari

Lieve allemaal,

Zoals zoveel mensen vind ook ik januari altijd een beetje een vreemde maand. Vol goede moed en voornemens, maar vaak nauwelijks anders dan december. Wat in mijn geval helemaal niet slecht is. Ik had een fijne, volle maand januari. Eigenlijk precies zoals vorig jaar. En het jaar ervoor. Hieronder kun je ook die filmpjes terugzien. Ik ben veranderd, ouder geworden. Maar ook hetzelfde gebleven. Ergens stelt me dat enórm gerust. ;-)

GELUKKIG 2012!
*heft het glas op FemaleFactor*

Liefs van Martine - op de foto voor JAN, door Brenda van Leeuwen

Januari 2012

Januari 2011

Januari 2010

Filed under: femalefactor, filmpjes, videodagboek | 3 Comments | #

Studio Gaslaan

Rochelle Dannis interviewde me in het programma Studio Gaslaan van RTV Stichtse Vecht. We hadden het onder meer over het faillissement van de VU, mijn pianolespraktijk, mijn keramiek en Encore!Magazine. Enjoy! :D

Filed under: filmpjes, pers | 4 Comments | #

2morrow!

Lieve allemaal!

Voor wie ik het nog niet gewenst had: heel veel geluk & gezondheid voor een inspirerend en muzikaal 2012. En dan even reclame maken voor morgen ;) ben je in (de buurt van) Utrecht? Besteed je zondagavond dan goed en kom luisteren bij de cantatedienst! Ik heb er in elk geval veel zin in, want vorige keer was geweldig. :D

Verder weinig nieuws. Ik ben druk bezig met het inrichten van mijn nieuwe studio. En stiekem maakte ik deze week ook nog wat mobielfilmpjes vanachter de toetsen… *bloos*

Filed under: agenda, filmpjes, geluidsvoorbeelden, muziek, piano | 5 Comments | #

Jaaroverzicht 2011

Filed under: jaaroverzicht | 9 Comments | #

Utrechtse Bach Cantate Dienst

BRON: www.allesoverutrecht.nl en diverse locale kranten

Inmiddels is het al een traditie van bijna 45 jaar, de uitvoering van een Bachcantate op de eerste zondag van de maand in de Utrechtse Geertekerk. Elk eerste weekend van de maand, behalve in juli en augustus, wordt een Bachcantateproject georganiseerd waarvan het concert op zondagavond plaatsvindt.

Dat concert heeft twee extra’s: een meditatieve toelichting bij de tekst en de muziek en - na even oefenen - het vierstemmig meezingen van het slotkoraal door het publiek. Tienmaal per jaar klinkt een kerkelijke cantate van Johann Sebastian Bach in een bijeenkomst van ongeveer een uur. Geen kerkdienst, geen preek, gebed of psalmengezang, maar toch - voor wie het zo wil ervaren - een weldaad voor de ziel. Meedoen of komen luisteren staat voor iedereen open.

De vorige dienst - op zes november jongstleden - was een feestelijke afsluiting van het kerkelijk jaar. Op de lessenaars stond toen de Bachcantate ‘Schmücke dich, o liebe Seele’ (BWV 180), ingeleid door Rob over de Linden. Solisten waren: Kitty de Geus (sopraan), Ruth Willemse (Alt), Matthijs Hoogendijk (tenor) en Pim Bokhorst (bas). Allen zeer getalenteerde zangers waar we vast nog meer van zullen horen. Het gelegenheidskoor en -orkest, samengesteld door Lothar Blom, stonden deze keer onder leiding van de jonge dirigent Manoj Kamps. Trefzeker en rustig hielp hij koor, orkest en solisten door de vrolijke cantate. Het onbezwaard feestelijk karakter van de cantate kwam vooral tot uiting in de dansvormen: een gigue (deel 1), een bourrée (deel 2) en een polonaise (deel 5). Maar onder Kamps liep het feestje nergens uit de hand.

Het ingetogen karakter van de feestelijkheid bleek ook al uit het ontbreken van trompetten in een overigens kleurrijk instrumentaal ensemble: een grote groep strijkers aangevoerd door concertmeester Carolien Rijkman, een uitgebreid continuo met twee celli en fagot geleid door organist Jan Paul de Leeuw, twee blokfluiten, een traverso, een hobo… allemaal keurig is balans gehouden door de veelbelovende jonge dirigent. Sopraan Kitty de Geus liet de zon doorbreken. Alt Ruth Willemse overtuigde met haar warme stemgeluid. Tenor Matthijs Hoogendijk was ontroerend en beeldend tot de laatste noot, met name in zijn non-vibrato passages. Bas Pim Bokhorst zong welluidend en indringend. Ook de orkestsolisten mochten er zeker wezen. De pittige blokfluitpartijen werden vakkundig ingevuld door Joukje de Boer en Mirjam Mathot. Een ander prachtig detail was het duet tussen de barokcello en de vijfsnarige violoncello piccolo, sfeervol en ontroerend gespeeld door Peter Wijn en Martine Mussies. De zwierige traverso-solo werd mooi en stijlvol vertolkt door dwarsfluitiste Regina de Meij. Kortom: een hartverwarmend muzikale dienst.

De volgende dienst is op zondag 4 december, wederom in de Geertekerk in Utrecht. Dan klinkt de Bachcantate ‘Meine Seel erhebt den Herren’ (BWV 10). Solisten zijn: Esther Burgstra (sopraan), Karen Langendonk (alt), Eric Jansen (tenor), Christiaan Peters (bas). Koor en orkest staan deze keer onder leiding van Roel Vogel. Tamar Brüggemann verzorgt de inleiding. De dienst begint om 19.30 uur, toegang is gratis, na afloop is er een collecte.

Filed under: cello, muziek, pers | 3 Comments | #

« Previous Entries