Pianoles

Muziek op maat
Wil je graag piano leren spelen? Jezelf of iemand anders begeleiden? Noten leren lezen met spelenderwijs harmonieleer en analyse? Werken aan mooie klassieke stukken of juist de liedjes die nu in de top40 staan? Ik geef pianoles aan beginners (vanaf 5 jaar), aan huis, in Utrecht en omstreken. De lessen sluiten goed aan bij de wensen van de leerling en het speelplezier staat voorop.

Voor wie?
Ik geef pianoles aan kinderen en volwassen beginners. We beginnen vanaf nul met muziek maken. Wat voor muziek – klassieke werken, popsongs en/of begeleidingen – bepalen we samen. Sowieso zullen we in de lessen quatre-mains spelen. Voor wie wil bestaat daarnaast de mogelijkheid tot kamermuziekles met een andere leerling op hetzelfde niveau. Naast deze pianolessen verzorg ik ook speciale muzieklessen voor kinderen met autisme, informeer naar de mogelijkheden.

Aan huis?
Ik geef pianoles bij de leerlingen thuis en dat is een bewuste keuze. Niet alleen omdat dit ouders en leerlingen reistijd naar de locatie scheelt – tijd die beter besteed kan worden aan het nog een keertje doorspelen van de pianostukken – maar vooral omdat de leerling dan les heeft in zijn/haar vertrouwde omgeving en op les op hetzelfde instrument speelt als tijdens het oefenen. Indien gewenst kunnen de ouders bij de lessen aanwezig zijn.

Inside the autside
Naast de reguliere pianolessen geef ik ook speciale muzieklessen aan kinderen die een extra steuntje in de rug nodig hebben (met name binnen het autistisch spectrum). Dit kan als op zichzelf staande les of als aanvulling op de lessen bij de muziekschool. Ik ben hier tien jaar geleden mee begonnen om een jongetje uit het jeugdorkest een extra hart onder de riem te steken. Sindsdien word ik steeds vaker benaderd door muziekdocenten, remedial teachers en maatschappelijk werkers om een uurtje muziek te maken met kinderen en jongeren die wat extra aandacht nodig hebben. Het geeft me erg veel voldoening om op deze manier mijn liefde voor muziek te delen.


One thought on “Pianoles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>